Sencha Rosa

Origine

Japan & Portugal

Ingrediënten

BIO Japanse groene thee, rozenblaadjes & citroenmelisse uit Portugal

Tea Story thee Sencha Rosa
Tea Story Scroll down background

Japanse Groene thee

Verhaal

“Sencha Rosa” is geïnspireerd op de verfijnde geur en schoonheid van de rozen gekweekt op de theeplantage in Portugal. De rozenblaadjes werden toegevoegd aan een biologische en uitzonderlijke Sencha (= Japanse gestoomde groene thee) die voor de oogst in de schaduw werd bewaard. Deze techniek staat bekend als Kabuse. De natuurlijke zoetheid van de sencha thee combineert perfect met de bloemige toets

Bereiding

Infusie

1 theelepel per kopje

water 70à75°C

laten infuseren gedurende 2 minuten

Smaak

Een fijne thee met een bloemige toets, met cafeïne

Tea Story thee Sencha Rosa in tas

Soorten thee

Tea Story yellow dot
Tea Story thee Florchá Organic

Florchá Organic

Bloementhee – Om bittere blaadjes te voorkomen, zorgen conventionele boeren ervoor dat de theeplant niet bloeit.

Tea Story white dot
Tea Story thee Chá Azores

Chá Azores

Witte thee – Witte thee wordt geoogst net voordat de bladeren van de theeplant volledig opengaan. De jonge knopjes zijn dan nog bedekt met fijne, witte haartjes, vandaar de naam ‘witte’ thee.

Tea Story Scroll down background
Tea Story thee Sencha Rosa

Sencha Rosa

Japanse Groene thee – “Sencha Rosa” is geïnspireerd op de verfijnde geur en schoonheid van de rozen gekweekt op de theeplantage in Portugal.

Tea Story black dot
Tea Story thee Pipachá

Pipachá

Oolong thee – De passie voor thee en wijn vind je terug in “Pipachá”. Portwijn of porto wordt vaak tientallen jaren gerijpt in houten wijnvaten.

Tea Story red dot
Tea Story kruid Honeybush

Honeybush

Kruid – De bloemen van de Honeybush-struik hebben een honingachtige geur. De struik wordt gekweekt op de Oost-Kaap van Zuid-Afrika en is nauw verwant aan Rooibos, afkomstig uit de West-Kaap.