Teas and herbs

Een beperkte en verfijnde selectie van kwalitatieve losse thee & kruiden.

Het is onze bewuste keuze om enkel samen te werken met gepassioneerde telers die duurzaamheid en ethiek hoog in het vaandel dragen. De thee & kruiden zijn afkomstig van organische of biodynamische teelt zonder het minste gebruik van stoffen.

Soorten thee

Tea Story yellow dot
Tea Story thee Florchá Organic

Florchá Organic

Bloementhee – Om bittere blaadjes te voorkomen, zorgen conventionele boeren ervoor dat de theeplant niet bloeit.

Tea Story white dot
Tea Story thee Chá Azores

Chá Azores

Witte thee – Witte thee wordt geoogst net voordat de bladeren van de theeplant volledig opengaan. De jonge knopjes zijn dan nog bedekt met fijne, witte haartjes, vandaar de naam ‘witte’ thee.

Tea Story Scroll down background
Tea Story thee Sencha Rosa

Sencha Rosa

Japanse Groene thee – “Sencha Rosa” is geïnspireerd op de verfijnde geur en schoonheid van de rozen gekweekt op de theeplantage in Portugal.

Tea Story black dot
Tea Story thee Pipachá

Pipachá

Oolong thee – De passie voor thee en wijn vind je terug in “Pipachá”. Portwijn of porto wordt vaak tientallen jaren gerijpt in houten wijnvaten.

Tea Story red dot
Tea Story kruid Honeybush

Honeybush

Kruid – De bloemen van de Honeybush-struik hebben een honingachtige geur. De struik wordt gekweekt op de Oost-Kaap van Zuid-Afrika en is nauw verwant aan Rooibos, afkomstig uit de West-Kaap.

Verpakking

Eco design

Milieuvriendelijk, circulair en biologisch afbreekbaar

We werken samen met leveranciers die onze ecologische waarden en belangen delen. Daarom hebben we gekozen voor duurzame en biologisch afbreekbare verpakkingen van PaperWise, gemaakt van landbouwafval. Bij het verwerken van gewassen, zoals rijst, koren en mais blijft 80% van de plant over. Van de stengels en bladeren die overblijven na de oogst wordt milieuvriendelijk papier en karton gemaakt. Dit past perfect bij een circulaire economie. Naast de grondstoffen is ook de productie verantwoord voor de natuur: deze is volledig CO2 neutraal.”

Tea Story background verpakking Paperwise
Tea Story verpakking Paperwise