Honeybush

Origine

Zuid-Afrika

Ingrediënten

Honeybush

Tea Story kruid Honeybush
Tea Story red dot

Kruid

Verhaal

De bloemen van de Honeybush-struik hebben een honingachtige geur. De struik wordt gekweekt op de Oost-Kaap van Zuid-Afrika en is nauw verwant aan Rooibos, afkomstig uit de West-Kaap. Honeybush heeft een aromatisch en zoet karakter, nog zoeter dan Rooibos. Doordat het geen thee maar een kruid is, bevat Honeybush geen cafeïne.
De plantage in Zuid-Afrika streeft ernaar om de beste Honeybush te kunnen serveren van hoge kwaliteit. Samen met lokale boeren ontwikkelen en verbeteren ze hun duurzame teelmethodes gebaseerd op regeneratieve landbouwpraktijken.

Bereiding

Infusie

1 theelepel per kopje

water 95°C

laten infuseren gedurende 5 minuten

Smaak

zoete en volle smaak, geen cafeïne

Soorten thee

Tea Story yellow dot
Tea Story thee Florchá Organic

Florchá Organic

Bloementhee – Om bittere blaadjes te voorkomen, zorgen conventionele boeren ervoor dat de theeplant niet bloeit.

Tea Story white dot
Tea Story thee Chá Azores

Chá Azores

Witte thee – Witte thee wordt geoogst net voordat de bladeren van de theeplant volledig opengaan. De jonge knopjes zijn dan nog bedekt met fijne, witte haartjes, vandaar de naam ‘witte’ thee.

Tea Story Scroll down background
Tea Story thee Sencha Rosa

Sencha Rosa

Japanse Groene thee – “Sencha Rosa” is geïnspireerd op de verfijnde geur en schoonheid van de rozen gekweekt op de theeplantage in Portugal.

Tea Story black dot
Tea Story thee Pipachá

Pipachá

Oolong thee – De passie voor thee en wijn vind je terug in “Pipachá”. Portwijn of porto wordt vaak tientallen jaren gerijpt in houten wijnvaten.

Tea Story red dot
Tea Story kruid Honeybush

Honeybush

Kruid – De bloemen van de Honeybush-struik hebben een honingachtige geur. De struik wordt gekweekt op de Oost-Kaap van Zuid-Afrika en is nauw verwant aan Rooibos, afkomstig uit de West-Kaap.