Chá Azores

Origine

Azoren – Portugal

Ingrediënten

BIO witte thee

Tea Story thee Chá Azores
Tea Story white dot

Witte thee

Verhaal

Witte thee wordt geoogst net voordat de bladeren van de theeplant volledig opengaan. De jonge knopjes zijn dan nog bedekt met fijne, witte haartjes, vandaar de naam ‘witte’ thee. De knoppen en bladeren (1 à 2 bladeren) worden met de hand geplukt en zo snel mogelijk gedroogd om oxidatie tegen te gaan. Witte thee is het minst bewerkt en niet geoxideerd waardoor je een delicate thee krijgt.
Op deze plantage in de Azoren – het oudste theeproducerende gebied van Europa – worden geen synthetische meststoffen of pesticiden gebruikt. Hier zal de witte thee eerst natuurlijk gedroogd worden en dan geplaatst in een zelfgemaakte verwarmingskamer op zonnenergie om verder te drogen.

Bereiding

Infusie

2 theelepels per kopje

water 95°C

laten infuseren gedurende min. 3 minuten

Smaak

Delicate aroma’s met lichte zoetheid; een beetje cafeïne

Tea Story thee Chá Azores in tas

Soorten thee

Tea Story yellow dot
Tea Story thee Florchá Organic

Florchá Organic

Bloementhee – Om bittere blaadjes te voorkomen, zorgen conventionele boeren ervoor dat de theeplant niet bloeit.

Tea Story white dot
Tea Story thee Chá Azores

Chá Azores

Witte thee – Witte thee wordt geoogst net voordat de bladeren van de theeplant volledig opengaan. De jonge knopjes zijn dan nog bedekt met fijne, witte haartjes, vandaar de naam ‘witte’ thee.

Tea Story Scroll down background
Tea Story thee Sencha Rosa

Sencha Rosa

Japanse Groene thee – “Sencha Rosa” is geïnspireerd op de verfijnde geur en schoonheid van de rozen gekweekt op de theeplantage in Portugal.

Tea Story black dot
Tea Story thee Pipachá

Pipachá

Oolong thee – De passie voor thee en wijn vind je terug in “Pipachá”. Portwijn of porto wordt vaak tientallen jaren gerijpt in houten wijnvaten.

Tea Story red dot
Tea Story kruid Honeybush

Honeybush

Kruid – De bloemen van de Honeybush-struik hebben een honingachtige geur. De struik wordt gekweekt op de Oost-Kaap van Zuid-Afrika en is nauw verwant aan Rooibos, afkomstig uit de West-Kaap.