Over Tea Story

Een beperkte en verfijnde selectie van kwalitatieve losse thee & kruiden.

Het is onze bewuste keuze om enkel samen te werken met gepassioneerde telers die duurzaamheid en ethiek hoog in het vaandel dragen. De thee & kruiden zijn afkomstig van organische of biodynamische teelt zonder het minste gebruik van schadelijke stoffen.

Kwalitatieve thee & kruiden verdienen een duurzame verpakking. Daarom hebben we gekozen voor milieuvriendelijke verpakkingen, circulair en biologisch afbreekbaar.

Ons doel is mensen te motiveren en te inspireren om bewuster te kiezen voor een gezonde drank met positieve impact. Alles zal nog beter smaken wanneer je de origine ervan kent en apprecieert. Geniet van thee met een verhaal !

Tea Story Waasmunster
Tea Story - Meet Ines

Het verhaal van Ines

Over mij

Sinds mijn jeugd ben ik bezig met gezond leven en gezonde voeding. Hierover lezen en kennis vergaren is mijn passie en uiteindelijk mijn beroep geworden.

Omdat ik graag wil bijdragen aan het creëren van een betere wereld, ben ik me gaan verdiepen in de gunstige effecten van planten, kruiden en thee. Ik kwam in contact met ESTA, de European Speciality Tea Association, een non-profit organisatie voor producenten en verdelers van speciaal geselecteerde thee.

Producenten gebruiken geen schadelijke stoffen en hebben het grootste respect voor de diversiteit van de bodem en voor de gezondheid van de consument. Verdelers zorgen ervoor dat die producenten eerlijk vergoed worden.

Een duurzame visie waar ik me volledig bij kan aansluiten en die mijn verhaal vorm geeft. Dit ben ik en dit is mijn Tea Story.

Gevolgde opleidingen

  • Voedingsconsulent aan de Levensschool in Tongerlo
  • Basisopleiding “Thee-sommelier” bij Ann Vansteenkiste in Roeselare
  • Dagonderwijs “Herborist” bij Syntra in Brugge (tot juni 2023)

Verpakking

Eco design

Milieuvriendelijk, circulair en biologisch afbreekbaar

We werken samen met leveranciers die onze ecologische waarden en belangen delen. Daarom hebben we gekozen voor duurzame en biologisch afbreekbare verpakkingen van PaperWise, gemaakt van landbouwafval. Bij het verwerken van gewassen, zoals rijst, koren en mais blijft 80% van de plant over. Van de stengels en bladeren die overblijven na de oogst wordt milieuvriendelijk papier en karton gemaakt. Dit past perfect bij een circulaire economie. Naast de grondstoffen is ook de productie verantwoord voor de natuur: deze is volledig CO2 neutraal.”

Tea Story background verpakking Paperwise
Tea Story verpakking Paperwise

Tea Story, my cup of tea

anonymous

Soorten thee

Tea Story yellow dot
Tea Story thee Florchá Organic

Florchá Organic

Bloementhee – Om bittere blaadjes te voorkomen, zorgen conventionele boeren ervoor dat de theeplant niet bloeit.

Tea Story white dot
Tea Story thee Chá Azores

Chá Azores

Witte thee – Witte thee wordt geoogst net voordat de bladeren van de theeplant volledig opengaan. De jonge knopjes zijn dan nog bedekt met fijne, witte haartjes, vandaar de naam ‘witte’ thee.

Tea Story Scroll down background
Tea Story thee Sencha Rosa

Sencha Rosa

Japanse Groene thee – “Sencha Rosa” is geïnspireerd op de verfijnde geur en schoonheid van de rozen gekweekt op de theeplantage in Portugal.

Tea Story black dot
Tea Story thee Pipachá

Pipachá

Oolong thee – De passie voor thee en wijn vind je terug in “Pipachá”. Portwijn of porto wordt vaak tientallen jaren gerijpt in houten wijnvaten.

Tea Story red dot
Tea Story kruid Honeybush

Honeybush

Kruid – De bloemen van de Honeybush-struik hebben een honingachtige geur. De struik wordt gekweekt op de Oost-Kaap van Zuid-Afrika en is nauw verwant aan Rooibos, afkomstig uit de West-Kaap.