Pipachá

Origine

Japan & Portugal

Ingrediënten

Semi-geoxideerde oolong

Tea Story thee Pipachá
Tea Story black dot

Bloementhee

Verhaal

De passie voor thee en wijn vind je terug in “Pipachá”. Portwijn of porto wordt vaak tientallen jaren gerijpt in houten wijnvaten. Een semi-geoxideerde biologische oolongthee met zijn complexe aroma’s van gedroogd fruit en delicate tannines wordt maanden in zo’n wijnvat bewaard. Deze thee zal na verloop van tijd een deel van de heerlijke port-aroma’s opnemen. Een bijzondere thee die nieuwe smaakdimensies opent, zonder alcohol 😉

Bereiding

Infusie

1 theelepel per kopje

water 90°C

laten infuseren gedurende 3 minuten

Smaak

Smaak van gedroogd fruit en honing met een afdronk van portwijn, weinig cafeïne

Tea Story thee Pipachá in tas

Soorten thee

Tea Story yellow dot
Tea Story thee Florchá Organic

Florchá Organic

Bloementhee – Om bittere blaadjes te voorkomen, zorgen conventionele boeren ervoor dat de theeplant niet bloeit.

Tea Story white dot
Tea Story thee Chá Azores

Chá Azores

Witte thee – Witte thee wordt geoogst net voordat de bladeren van de theeplant volledig opengaan. De jonge knopjes zijn dan nog bedekt met fijne, witte haartjes, vandaar de naam ‘witte’ thee.

Tea Story Scroll down background
Tea Story thee Sencha Rosa

Sencha Rosa

Japanse Groene thee – “Sencha Rosa” is geïnspireerd op de verfijnde geur en schoonheid van de rozen gekweekt op de theeplantage in Portugal.

Tea Story black dot
Tea Story thee Pipachá

Pipachá

Oolong thee – De passie voor thee en wijn vind je terug in “Pipachá”. Portwijn of porto wordt vaak tientallen jaren gerijpt in houten wijnvaten.

Tea Story red dot
Tea Story kruid Honeybush

Honeybush

Kruid – De bloemen van de Honeybush-struik hebben een honingachtige geur. De struik wordt gekweekt op de Oost-Kaap van Zuid-Afrika en is nauw verwant aan Rooibos, afkomstig uit de West-Kaap.